Майже п’ять тонн «нітратних» овочів та фруктів не потрапили на столи жителів Кіровоградщини

01.08.2019 14:29

Фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи не допустили  майже п’ять тонн харчових продуктів до продажу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживлужбі області.

Зокрема, причинами недопущення до реалізації молока загальним об’ємом 613,5 літрів стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

Через підвищений вміст нітратів не допустили до реалізації 4 тонни 218 кг овочів та фруктів. Зокрема надлишок нітратів зафіксували в 317 кг полуниці, 250 кг кавунів, 165 кг дині тощо. Серед продукції, результати дослідження якої не відповідають нормативним показникам, кабачки, перець, цибуля, баклажани, помідори, рання картопля, буряк, рання капуста, огірки, редиска, редька.

Переглядiв: 812