
На «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу «Правила виживання» сьогодні, 14 травня, о 14:45. У цій програмі йтиметься про критерії якості чорного і зеленого чаю і про те, на що варто звернути увагу при виборі заварки. Про це медіапорталу DOZOR повідомили на телеканалі.
Чай - найпопулярніший напій у світі. В Україні дев'ять з десяти чоловік п'ють чай в будь-який час дня і ночі. Цей напій бадьорить, втамовує спрагу, а ще - сприяє спілкуванню, тому що пити чай в компанії набагато веселіше. Однак якщо чай вибрати неправильно, він не тільки не принесе користі, але може ще й нашкодити здоров'ю.
Сьогодні на полицях магазинів - сотні сортів. Як в них розібратися і вибрати справжній, якісний і корисний чай? Яка різниця між великолистовим і пакетованим чаєм? Що саме кладуть виробники в чайні пакетики? І чим небезпечна скоба на пакеті улюбленого чаю?
«Основними зовнішніми критеріями при виборі хорошого чаю є: свіжість, про що свідчить яскравий, але при цьому не різкий аромат; натуральність - відсутність добавок, барвників, ароматизаторів; цілісний лист; однорідність сировини - чайні листочки одного розміру і мають однаковий колір і форму. Чай в пакетиках - це технологія, яка прискорює процес заварювання і спрощує життя. Але потрібно враховувати, що саме там знаходиться: якісна сировина з перевірених плантацій або чайне сміття? Якщо на дні пачки, в якій лежать пакетики чаю, ви побачите пил, найімовірніше, недобросовісні виробники поклали в пакетики не чай, а відходи чайного виробництва. Справжня чайна заварка не просипається крізь пакетики», - розповідає експерт програми «Правила виживання» Дмитро Філімонов.
У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом також поділиться зоряний експерт випуску - телеведуча Тетяна Цимбал.
Інформація розміщена в рамках інформаційного партнерства медіапорталу DOZOR з телеканалом «Інтер»