Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.
Так, фахівці під час перевірки виявили порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема:
- всі виробничі, підсобні приміщення, холодильні камери знаходяться в незадовільному санітарному стані;
- відходи виробництва, сировина (риба) та готова продукція зберігаються в морозильній камері не відокремлено;
- готова рибна продукція зберігається в картонних ящиках з-під рибної сировини та бананів, ящики використовуються багаторазово;
- під час розморожування та засолення рибної сировини не здійснюється температурний контроль.
Все це може призвести до забруднення готових харчових продуктів, розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів.
Керуючись п.3 ч.4 ст.11, ст..67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Держпродспоживслужба області винесла рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та зобов’язала фізичну особу-підприємця протягом 10 днів усунути виявлені порушення для поновлення діяльності.