У Світловодську у вісьмох підприємців, які забезпечують навчальні заклади харчовими продуктами, зафіксували порушення, зокрема, зіпсовані продукти та брудне обладнання. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпродспоживслужбі області.
За інформацією, фахівці здійснили позапланові перевірки, за результатами яких 8 фізичних осіб-підприємців отримали приписи про необхідність усунути порушення.
Як з’ясувалося, у постачальників знайшли порушення щодо зберігання продуктів харчування (зберігання без відомостей про дату фасування та без упаковки виробника). Крім того, в холодильнику знаходяться харчові продукти, які вже непридатні для споживання (молочні продукти власного виробництва в ПЕТ-пляшках).
Також обладнання (холодильні вітрини) брудні та утримуються в неналежному стані. У той же час не забезпечено контроль за дотриманням необхідних температурних режимів при зберіганні харчових продуктів.
Отримавши приписи, суб’єкти господарювання мають виконати вимоги у визначені строки та усунути порушення. Невиконання вимог тягне застосування штрафних санкцій.